Kesihatan & Keselamatan

Malaysia merupakan salah persaingan di peringkat global dalam perniagaan pelancongan kesihatan dan perubatan, disamping tarikan alam semula jadi, warisan budaya dan masakan yang lazat. Malaysia juga disenaraikan sebagai destinasi antarabangsa untuk pelancongan perubatan seperti yang dilaporkan dalam satu penerbitan yang berpangkalan di United Kingdom. Dengan 79.0% daripada populasi kini telah diimunisasi, dan antara kadar imunisasi tertinggi di dunia, pelancong antarabangsa kini boleh boleh ke Malaysia untuk mendapatkan rawatan perubatan dengan lebih mudah.

Malaysia telah diiktiraf sebagai Negara Terbaik Di Dunia bagi kategori Penjagaan Kesihatan oleh International Living yang berpangkalan di AS dari 2015 hingga 2019. Malaysia juga secara konsisten disenaraikan sebagai Negara Asia Teratas di Dunia untuk Penjagaan Kesihatan dari 2015 hingga 2022. Sektor pelancongan penjagaan kesihatan Malaysia , dikenali sebagai "Malaysia Healthcare," yang dipantau oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, secara tradisinya mengalu-alukan pelancong penjagaan kesihatan ke negara kita untuk menikmati rawatan perubatan berkualiti tinggi, mudah diakses dan berharga berpatutan.

PUSAT PERUBATAN SUNWAY.

Ditubuhkan pada November 1999, Pusat Perubatan Sunway ialah sebuah hospital swasta yang mendapat pentauliahan dari Majlis Australia Hal Piawaian Penjagaan Kesihatan (ACHS) dan Persatuan Kualiti Kesihatan Malaysia (MSQH). Terletak di Bandar Sunway, Pusat Perubatan Sunway dikelilingi oleh ekosistem yang akan memberi inspirasi kepada masyarakat setempat tentang kesihatan, keselamatan dan saling berhubung untuk generasi akan datang.

Ini termasuk Sunway Resort Hotel & Spa, pusat membeli-belah Sunway Pyramid, taman tema Sunway Lagoon, Universiti Sunway dan Universiti Monash, yang terletak bersebelahan antara satu sama lain. Salah satu pusat penjagaan perubatan swasta yang terkemuka di negara ini, Pusat Perubatan Sunway bersedia untuk menetapkan standard perkhidmatan untuk pelanggannya yang semakin meningkat dengan sejumlah 616 katil berlesen, 180 suite perundingan, 13 dewan bedah dan sebuah parkir kereta bertingkat dengan 1,470 tempat letak kereta.

Lokasi:5, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor.HOSPITAL PAKAR AVISENA.

Hospital Pakar Avisena bermula dengan matlamat untuk menyediakan penjagaan kesihatan berkualiti premium dengan pengalaman yang terbaik. Untuk mengurangkan tekanan penginapan di hospital, Avisena berhasrat untuk merawat dengan penjagaan khas dan rawatan bersesuaian dalam suasana yang selesa dan eksklusif serta menyediakan persekitaran yang hampir sama seperti berada dirumah.

Pakar Avisena sentiasa bekerja keras untuk memahami keperluan khusus untuk anda bagi mendapatkan rawatan perubatan terbaik dengan menerima teknologi perubatan mengikut perkembangan semasa dengan cara yang luar biasa!

Lokasi:No. 4, Jalan Ikhtisas, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.PUSAT PAKAR WANITA & ALPHA IVF.

Pusat Pakar Wanita & Alpha IVF (“Alpha IVF”) sebelum ini dikenali sebagai Pusat Kesuburan Alpha ditubuhkan dan dikendalikan oleh doktor dan pakar embriologi terkemuka yang bertanggungjawab untuk pelbagai kajian kesuburan di rantau ini dan di seluruh dunia. Pusat kesuburan maju yang dibina khas ini terletak di Selangor dilengkapi dengan pelbagai pilihan rawatan kesuburan yang moden dan terkini.

Dengan penyelidikan yang kukuh dan prosedur rawatan kesuburan yang inovatif yang terus berkembang pesat, pusat ini telah berjaya dalam pelbagai pencapaian kesuburan pertama dunia, telah menerbitkan hampir 200 kertas saintifik termasuk kertas semakan yang berkaitan, serta kadar kejayaan IVF yang tinggi setanding dengan pusat IVF terkemuka di seluruh dunia. Alpha IVF telah dianugerahkan Pusat Kesuburan Malaysia 2018 Frost & Sullivan untuk kepimpinan, inovasi teknologi, perkhidmatan pelanggan dan pembangunan produk strategik serta Pembekal Perkhidmatan Kesuburan Asia Pasifik bagi tahun 2019, 2020, dan 2022 oleh Anugerah Kesihatan dan Perjalanan Global.

Lokasi:No. 4, Jalan Ikhtisas, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.PUSAT PENJAGAAN IMM.

IMM Carehub ialah pusat penjagaan berasaskan penyelidikan swasta yang pertama di negara ini khusus dalam penjagaan pencegahan, penuaan kesihatan dan penjagaan geriatrik. Ia adalah salah satu pusat penjagaan paling komprehensif yang merangkumi aspek kesihatan fizikal, mental, pemakanan dan sosial. Dilengkapi dengan teknologi termaju di dunia bagi penyelesaian pencegahan dan pemulihan, pusat tercanggih ini bertujuan untuk menyediakan cara yang paling mudah untuk orang berusia untuk kekal sihat dan berdikari dalam usia emas mereka.

Lokasi:2F-08, 163 Retail Park @, 8, Jalan Kiara, Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.PUSAT PAKAR PERGIGIAN DENTALPRO.

Dentalpro ialah pusat pakar pergigian yang terbaik dengan kemudahan dan kepakaran lengkap untuk merawat kes pergigian am dan kompleks. Dentalpro mempunyai pengalaman yang tiada tandingan dalam menyediakan penjagaan pergigian kepada pesakit; termasuk penjagaan pra dan selepas rawatan, terbukti dengan pelbagai testimoni dari pesakit, ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan Dentalpro.

Alami penjagaan yang mesra dan terjamin daripada pakar bedah pergigian, pakar dan pasukan Penjagaan Khidmat Pelanggan. Mereka berdedikasi untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk pesakit dan sentiasa mengukir senyuman yang terindah! Dentalpro merupakan penerima anugerah Jenama Laureate dan ahli MSQH.

Lokasi:12, Jalan Sri Semantan 1, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.